LIACS >Kristian Rietveld >Courses >Operating Systems Voorjaar 2016
headerimg

Operating Systems, Voorjaar 2016

Practicumassistenten: B. Peters, M. Faas, J. Koschny.

Practicum

Het bij het vak behorende practicum bestaat uit vier opdrachten, welke op deze pagina zullen verschijnen. Alle opdrachten moeten worden ingeleverd om een cijfer voor het practicum te kunnen krijgen. De opdrachten mogen worden gemaakt in tweetallen en moeten worden ingeleverd voor de gegeven deadline. En net zoals bij programmeermethoden: hulp vragen aan de assistenten is prima, overleggen met mede-studenten is goed, maar stukken code van anderen kopiëren is zeer streng verboden. Alle inzendingen worden automatisch gecontroleerd op plagiaat. Bij constatering van plagiaat volgt een sanctie.

Het inleveren van de opdrachten gebeurt door een e-mail met attachment te sturen naar het in de opdracht opgegeven adres. Google Drive of DropBox links worden niet geaccepteerd, een e-mail met dergelijke link wordt niet beschoud als ingeleverde opdracht. Let bij het inleveren in dat de tarball geen executables, .bin-bestanden, .o-bestanden en dergelijke bevat, deze bestande worden vaak door virusscanners geblokkeerd.

Let op: de gegeven deadlines zijn strikt. Werk ingeleverd na de deadline wordt niet beoordeeld.

Debugging practicum: Uitleg gdb, Collectie buggy programma's. Dit is een oefensessie, er hoeft niets te worden ingeleverd, er is geen deadline!

Slides Presentatie Inleiding Practicum (16 maart)

Opdracht 1: Writing a shell. Deadline voor deze opdracht is (vrijdag) 26 februari voor 23:59 uur.

Opdracht 2: Processes. Deadline voor deze opdracht is (vrijdag) 1 april(dinsdag) 5 april voor 23:59 uur. Verdere informatie en source code van de kernel (startpunt voor deze opgave): http://liacs.leidenuniv.nl/~rietveldkfd/courses/os2016/lab02/, het benodigde wachtwoord voor deze website is tijdens het werkcollege verspreid en kan per e-mail aan de docent van het vak worden opgevraagd.

Opdracht 3: Virtual Memory. Deadline voor deze opdracht is vrijdag 29 april voor 23:59 uur. Verdere informatie en source code van de kernel (startpunt voor deze opgave): http://liacs.leidenuniv.nl/~rietveldkfd/courses/os2016/lab03/, het benodigde wachtwoord voor deze website is tijdens het werkcollege verspreid en kan per e-mail aan de docent van het vak worden opgevraagd.

Opdracht 4: File Systems. Deadline voor deze opdracht is vrijdag 20 mei voor 23:59 uur. Verdere informatie en source code van de kernel (startpunt voor deze opgave): http://liacs.leidenuniv.nl/~rietveldkfd/courses/os2016/lab04/, het benodigde wachtwoord voor deze website is tijdens het werkcollege verspreid en kan per e-mail aan de docent van het vak worden opgevraagd.