LIACS >Kristian Rietveld >Courses >Operating Systems Voorjaar 2017
headerimg

Operating Systems, Voorjaar 2017

Practicumassistenten: K. Putman, Dennis vd Zwaan, M. Faas

Practicum

Het bij het vak behorende practicum bestaat uit drie opdrachten, welke op deze pagina zullen verschijnen. Alle opdrachten moeten worden ingeleverd om een cijfer voor het practicum te kunnen krijgen. De opdrachten mogen worden gemaakt in tweetallen en moeten worden ingeleverd voor de gegeven deadline. En net zoals bij programmeermethoden: hulp vragen aan de assistenten is prima, overleggen met mede-studenten is goed, maar stukken code van anderen kopiëren is zeer streng verboden. Alle inzendingen worden automatisch gecontroleerd op plagiaat. Bij constatering van plagiaat volgt een sanctie.

Het inleveren van de opdrachten gebeurt door een e-mail met attachment te sturen naar het in de opdracht opgegeven adres. Google Drive of DropBox links worden niet geaccepteerd, een e-mail met dergelijke link wordt niet beschoud als ingeleverde opdracht. Let bij het inleveren in dat de tarball geen executables, .bin-bestanden, .o-bestanden en dergelijke bevat, deze bestande worden vaak door virusscanners geblokkeerd.

Let op: de gegeven deadlines zijn strikt. Werk ingeleverd na de deadline wordt niet beoordeeld.

Opdracht 1: Writing a shell. Deadline voor deze opdracht is (vrijdag) 10 maart voor 23:59 uur.

Opdracht 2: Page Tables & TLB. Deadline voor deze opdracht is (vrijdag) 14 april voor 23:59 uur. Het basis framework is hier te downloaden. en geheugentraces vind je hier (update 12 april: make.txt.gz was corrupt en is gerepareerd, update 13 april: cxx.txt.gz gerepareerd.).

Opdracht 3: File Systems. Deadline voor deze opdracht is (vrijdag) 12 mei 19 mei voor 23:59 uur. Het startpunt is hier te downloaden.. De file system image vind je hier (vergeet niet te unzippen) en de daadwerkelijke inhoud kun je hier terugzien.