Analyse van algoritmen

Hogeschool Leiden

2007-2008

De module Analyse van Algoritmen (officiële naam: Datastructuren en Algoritmen 2) is onderdeel van de minor Software Engineering binnen de opleiding Informatica aan de Hogeschool Leiden. Deze pagina bevat enige practische informatie over de module.

Docent

Naam: Rudy van Vliet
telefoon: 071-527 5775
email: rvvliet@liacs.nl

Boek

Bij deze module maken we gebruik van het boek Algorithmics, the Spirit of Computing, third edition, van David Harel en Yishai Feldman. Het ISBnummer is 0-321-11784-0. Te verkrijgen bij de betere boekhandel.

Lesrooster + behandelde stof

In het collegejaar 2007-2008 is er gedurende zeven weken twee keer per week anderhalf uur les gegeven. Meestal op maandag en donderdag, van 11:00 tot 12:30, maar er was een uitzondering. Het was een combinatie van (hoofdzakelijk) hoorcollege en (aanvullend) opgaven maken. Hieronder staat het lesrooster, zoals dat is gevolgd. Bij alle lessen is na afloop ook de behandelde stof vermeld.

Tentamenstof

De tentamenstof is de stof die tijdens de lessen is behandeld (zie hierboven). Ze bestond dus uit stof uit het boek en door de docent toegevoegd materiaal. De stof uit het boek besloeg de volgende bladzijden: Zoek zelf even op in het boek welke opgaven bij deze bladzijden horen. En vergeet natuurlijk niet de door de docent toegevoegde stof. Dat was namelijk ook heel wat dit jaar.

Tentamens

De module wordt afgesloten met een schriftelijk tentamen en een schriftelijk hertentamen. Het eerste tentamen (op dinsdag 22 januari 2008) is voorbij. U kunt het hier nog eens nalezen. De cijfers van dit tentamen zijn bekend. U vindt ze hier.

Op speciaal verzoek heeft de docent zijn eigen uitwerking van dit eerste tentamen ingescand. Het zijn zes pagina's. U vindt ze hieronder:
pagina 1, pagina 2, pagina 3, pagina 4, pagina 5, pagina 6.

Het hertentamen (op dinsdag 12 februari 2008) is ook voorbij. U kunt het hier nog eens nalezen. Omdat dit tentamen moeilijker was dan het eerste tentamen, zijn alle scores met 25% opgehoogd. De resulterende cijfers vindt u hier.

Oude tentamens

De volgende oude tentamens zijn beschikbaar:

Vorig jaar

Ook in het collegejaar 2006-2007 is deze module gegeven. De webpagina van dat jaar staat hier.


Laatste wijziging, 9 januari 2012 - http://www.liacs.nl/home/rvvliet/hslava/index.html