Wie ben ik?

Hoi, ik ben Anne. Ik ben een PhD studente aan het Leiden Institute of Advanced Computer Science. Ik bouw aan een automatische pipeline voor het halen van kennis uit patiëntenfora. Ik hoop dat ik zo kan bijdragen aan het verbeteren van de zorg en de kwaliteit van leven van de patiënt. Voor mensen die geïnteresseerd zijn leg ik op deze website graag meer uit over mijn werk.

Contact: a.r.dirkson@liacs.leidenuniv.nl
Source code: https://github.com/AnneDirkson

Machine learning om ervaringen van patienten te vinden

Patiënten delen veel van hun ervaringen op fora. Om uiteindelijk de kennis te kunnen gebruiken die verstopt zit in deze ervaringen, moeten we wel eerst deze ervaringen eruit weten te halen. Om dat automatisch te kunnen doen, maken we gebruik van machine learning. Door het filteren automatisch te maken, wordt het mogelijk om het snel op elk forum toe te passen onafhankelijk van de grootte van het forum. Het maakt jammer genoeg nog wel uit in welke taal de berichten zijn geschreven.

Read More

Mijn PhD in het kort

Patiënten delen op online fora allerlei ervaringen over hun ziekte. Denk bijvoorbeeld aan ervaringen van bijwerkingen die ze hebben, dagelijkse obstakels of financiële zaken. The meest interessante ervaringen voor ons zijn degene die gaan over hoe mensen omgaan met deze problemen, omdat deze ervaringen direct een positieve impact zouden kunnen hebben op de kwaliteit van leven van andere patiënten.

Read More