Leids team derde bij Europese programmeerwedstrijd

Het Leidse team Prime Suspects is derde geworden bij het Noordwest Europese Kampioenschap programmeren voor studententeams. Ze maken nu ook kans op deelname aan het wereldkampioenschap, in april 2009.

Op zondag 23 november is in Utrecht de Northwestern Europe Regional Programming Contest (NWERC) 2008 gehouden. Aan deze programmeerwedstrijd deden 47 teams mee van universiteiten en hogescholen uit Scandinavie, Ierland, Groot-Brittannie, Duitsland en de Benelux. Zij kregen tien opgaven voorgeschoteld, waarbij het doel was om binnen vijf uur voor zo veel mogelijk opgaven een werkend computerprogramma te schrijven. Opgaven gingen bijvoorbeeld over de getallen die je met een aantal lucifers kunt vormen, of over de maximale boot die in een wildwaterbaan past.

Het team Prime Suspects van de Universiteit Leiden, bestaande uit Thomas Beuman, Johan de Ruiter en Misha Stassen, slaagde erin om zes opgaven op te lossen. Hiermee moesten ze alleen teams uit Oxford (eerste) en Cambridge (tweede) voor laten gaan. Het team uit Cambridge had eveneens zes opgaven goed, maar had daar iets minder tijd voor nodig.

De Leidenaren, die een maand geleden al kampioen van de Benelux waren geworden, maken nu ook kans op deelname aan het Wereldkampioenschap, in april 2009 in Stockholm. De nummer 1 van NWERC 2008 is al zeker van deelname, maar de laatste jaren stroomden altijd de beste twee of drie teams van NWERC door naar het WK. Begin december maakt de organisatie van het WK bekend of ook Leiden komend voorjaar vertegenwoordigd zal zijn. Het zou voor de zesde keer in de geschiedenis zijn, en voor het eerst in negen jaar.

Foto's NWERC 2008

Tijdens NWERC 2008 heeft Rudy van Vliet enkele foto's gemaakt van de teams die namens de Universiteit Leiden aan de wedstrijd deelnamen. U vindt de foto's hieronder. Door op een foto te klikken, krijgt u een groter exemplaar.


Prime Suspects met de certificaten behorend bij de derde plaats. Van links naar rechts: Misha Stassen, Johan de Ruiter en Thomas Beuman (met excuses voor de rode oogjes).


Het Leidse team Prime Suspects tijdens de wedstrijd. Van links naar rechts: Thomas Beuman, Misha Stassen en Johan de Ruiter. Vijf gekleurde ballonnen geven de vijf opgaven aan die het team inmiddels goed heeft.


Het Leidse team Duality tijdens de wedstrijd. Van links naar rechts: Arno Kret, Michiel Helvensteijn en Gerben van der Lubbe. Drie gekleurde ballonnen geven de drie opgaven aan die het team inmiddels goed heeft.


Het Leidse team 0x7d7 tijdens de wedstrijd. De zwarte ballon geeft de opgave aan die het team inmiddels goed heeft.


Het Leidse team Math++ tijdens de wedstrijd. De zwarte ballon geeft de opgave aan die het team inmiddels goed heeft.

Links

Contact

Voor vragen en opmerkingen over deze foto's kunt u contact opnemen met Rudy van Vliet.


Laatste wijziging, 23 november 2008 - http://www.liacs.nl/home/rvvliet/nwerc2008/index.html