Leids team wint programmeerwedstrijd

Een team van de Universiteit Leiden heeft het kampioenschap programmeren van de Benelux gewonnen. Het team slaagde er als enige in om alle opgaven van de wedstrijd op te lossen.

Op zaterdag 19 oktober is in Nijmegen de jaarlijkse Benelux Algorithm Programming Contest gehouden. Meer dan vijftig teams van universiteiten en hogescholen uit Nederland en België probeerden binnen vijf uur zoveel mogelijk van de twaalf gestelde opgaven op te lossen door er een computerprogramma voor te schrijven. De opgaven varieerden van het betalen van een bedrag met zo min mogelijk munten, tot het inrichten van een tentoonstelling met historische vazen.

Het Leidse team, bestaande uit de wiskunde- en informaticastudenten Ludo Pulles, Reinier Schmiermann en Pim Spelier, won de wedstrijd met glans. Binnen vier uur hadden ze alle opgaven opgelost. De nummer 2, een team uit Utrecht, bleef uiteindelijk steken op negen opgaven.

Door de royale overwinning is het Leidse team meteen een van de kanshebbers voor het kampioenschap van noordwest Europa, dat half november in Eindhoven wordt gehouden. De beste teams bij die wedstrijd kwalificeren zich voor het wereldkampioenschap, in juni 2020 in Moskou.


Het winnende Leidse team, geflankeerd door twee juryleden, met van links naar rechts Daan van Gent, Ludo Pulles, Pim Spelier, Reinier Schmiermann en Wessel van Woerden. Ballonnen corresponderen met de opgaven die het team had opgelost.

Links


Vragen en opmerkingen over deze pagina kunt u sturen naar:
Rudy van Vliet; rvvliet(at)liacs(dot)nl
Laatste wijziging: 22 oktober 2019 - http://liacs.leidenuniv.nl/~vlietrvan1/bapc2019/