|
Het is mogelijk dat het cijfer daarmee beneden de 5.5 komt. Geen nood: als het cijfer zonder puntenaftrek minstens 5.5 zou zijn, heb je de betreffende opdracht toch afgerond. Alleen werkt het lagere cijfer wel door in je gemiddelde cijfer voor het practicum, en daarmee in je eindcijfer voor het vak. Het is mogelijk dat hiermee ook je eindcijfer beneden de 5.5 komt. Opnieuw, geen nood: als alle onderdelen technisch gezien voldoende waren, krijg je toch een eindcijfer 6.
Wanneer de twee weken na de deadline verstreken zijn, heeft het (afgezien van bijzondere omstandigheden, overleg dan met de docent) geen zin meer om in te leveren. Je kunt dan aan het eind van het semester gebruik maken van de herkansing.
Voor de herkansing wordt een nieuwe inleverdatum (of nieuwe inleverdata voor de verschillende opdrachten) vastgesteld. Wanneer je je oplossing voor een opdracht niet voor deze datum afhebt, heeft het (afgezien van bijzondere omstandigheden, overleg dan met de docent) geen zin meer om in te leveren. De eerstvolgende gelegenheid is dan in het voorjaar van 2021.
Alleen als de teams gezamenlijk duidelijk maken welk team de bron was, kan de opdracht voor dat team (de bron dus) alsnog worden goedgekeurd. Dat team zal echter nog wel bij de examencommissie geregistreerd worden.
Bij mildere vormen van plagiaat kunnen ook mildere sancties worden opgelegd (opnieuw via de examencommissie), zoals aftrek van punten in plaats van `geen cijfer'. Indien door aftrek van punten het cijfer beneden de 5.5 komt, terwijl het zonder puntenaftrek minstens 5.5 zou zijn, heb je de betreffende opdracht toch afgerond. Alleen werkt het lagere cijfer wel door in je gemiddelde cijfer voor het practicum, en daarmee in je eindcijfer voor het vak.
Vragen en/of opmerkingen kunt u sturen naar: Rudy van Vliet; rvvliet(at)liacs(dot)nl Laatste wijziging: 10 december 2019 - http://www.liacs.leidenuniv.nl/~vlietrvan1/algoritmiek/telaatenplagiaat.html |