mobiel  contact  

Sinds 1980 verblijdt Vrij Nederland (VN) ons iedere zomer met een Detective en/& Thrillergids. Deze bestaat onder meer uit een uitgebreide lijst met in het Nederlands verkrijgbare titels. Op 3 juni 2015 verscheen de 36ste gids, en op 19 november 2015 de "update" (zonder sterren); de 37ste gids komt uit op 26 mei 2016. Voor de recensies leze men de papieren of digitale versie bij VN.

Er zijn in het Nederlands nog meer "spannende" boeken verschenen. Het streven is zoveel mogelijk titels in de lijst(en) op deze website op te nemen. De informatie is te vinden via verschillende zoekmogelijkheden, ook mobiel of via een app, en er kan gewoon gebladerd worden. Voor de duidelijkheid: er zijn hier geen boeken te koop!

De navigatie is steeds in de kleur van het "submenu": lichtblauwalgemeen, oranjezoeken, respectievelijk donkerroodbladeren. Een en ander is tevens in PDF-formaat beschikbaar: 463 pagina's, 13 MB; en ook in CSV-formaat. Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen: neem gerust contact op. Of werk aan een eigen collectie. Voor meer achtergronden raadplege men de hulp-pagina's.
 

 mobiel  contact