opmerkingen FI1 najaar 2013

De onderwijscommissie vraagt expliciet de goede en zwakke punten van het vak. Hieronder de mening van de studenten, overgenomen van de evaluatieformulieren.

cijfer goed zwak
8 Goed te leren mbv slides en boek Boek soms ingewikkelder dan nodig. Ook verschillen termen in het boek ivm de slides soms.
8 - Geweldige humor! (serieus maakt het vak een stuk leuker.)
- Over het algemeen zijn de slides wèl een goed naslagwerk...
... maar soms ook niet. Bijvoorbeeld bij grafen bij bipartiet enzo raakte ik soms de draad wat kwijt. Over het algemeen prima toch!
7 Goede slides met herhaling van begrippen. Goede docent. Huiswerk dat wordt beoordeeld als feedback zou fijn zijn.
  veel oefententamens  
8 Alles  
8   Er is veel verschil in terminologie tussen het boek en de colleges, misschien is het beter het tentamen engels te laten zijn en engelse termen te gebruiken tijdens het college?
8 Werkcollege was prettig slides: duidelijke lijst met begrippen zou handig zijn om te leren.
9 Informatieve slides. Enthousiaste docent. Het was mij niet helemaal duidelijk welke aannames ik mocht doen in bewijzen.
8 Evenwichtig en gestructureerd. Uitleg bij college vaak te schaars om de stof ter plaatse te begrijpen. De informatie die ik nodig heb staat dan in het dictaat (eigenlijk geen minpunt).
9 Docent geeft goed les, aandacht voor vragen, verwerky feedback, enthousiasmeert, weet ook al bekende stof redelijk boeiend te maken. Aardige vent.
Veel oefenmateriaal beschikbaar, veel ook met uitwerking. Werkcolleges nuttig.
Overzicht van alle stof ontbreekt, maar dat maakt het maken van een samenvatting weer erg nuttig.
8 De humor van Hoogeboom. De uitleg van Jurriaan. Het boek Schaum.
8 De stof wordt door een vrolijke docent gegeven. Dit maakt het vak een stuk leuker. Er staat wellicht iets te veel onzin in de dia's.
8 Veel informatie op de slides, docent is wel een toffe peer. Slides hebben uitleg nodig. Er staan vaak voorbeelden maar weinig harde definities.
9 Slides. Humor vd docent. relevantie van de onderwerpen wordt goed uitgelegd. Aantal uren les. Geen klok bij het tentamen.
8 Geeft actief les, zeer interessant om naar te luisteren. Docent heeft ook een goede harde stem die aandacht wekt. Dwaalt some iets te veel af.
6 Luchtige lessen. Prima om de aandacht bij te houden. De verwarrende dingen niet nog verwarrender maken door een spelletje mee te spelen met bepaalde individuen die het beter kunnen volgen dan anderen.
8 Hoorcolleges waren goed te volgen. Werkcolleges waren leerzaam, je gaat nu echt wat doen. De slides waren niet altijd geweldig omdat sommige best onduidelijk waren zonder dat er iets bij wordt verteld. (Geldt niet voor alle slides maar sommige waren onduidelijk.)
8 Oefenen mogelijkheid werkcollege. Niet genoeg praktische uitleg over abstracte ideeen.
8 Duidelijke plaatjes in slides. Slides mogen duidelijkere text.
9 Docent legt enthousiast uit. Slides zijn erg goed gemaakt. Het rood- blauw-groene slides systeem werkt erg goed. Het is fijn dat er werkcolleges zijn. Dhr. Hoogeboom vertelt soms over alcoholgebruik wanneer bijvoorbeeld gevraagd wordt naar de nagekeken tentamens (ik weet niet of het zo is, het kunnen grapjes zijn) Als dhr Hoogeboom een alcoholprobleem heeft adviseer ik hem om hulp te zoeken. Alcohol maakt meer kapot dan je lief is!
8 Enthousiaste docent, leuke hoorcolleges. Soms dwaalde de docent een beetje af door te veel over één vraag na te denken.
  Presentatie zwaarte lesmethode docenten voorbeelden en inhoud werkcolleges. Weinig aansluiting (eerste vak) dus logisch. Misschien iets meer praktijk. Boek is duidelijk, wel veel overbodige info (sluit niet aan op (?) )
8 Slides duidelijk. Goede colleges. Leuke docent. Werkcollege. Overzichtelijkheid van site.
9 materiaal, (werk)college, docent. niks eigenlijk.
7 veel te vinden op de site slides zijn een betje beknopt/rommelig.
9 Enthousiasme, hij weet de studenten te motiveren. De toepassing van d collegestof is niet altijd even duidelijk. Het zou helpen als we wisten waarom we dit moeten weten.
9 Leuk. Goed uitgelegd. Het boek (een beetje)
7 goede kwaliteit van online materiaal, paginanummering bij slides.  
8 Slides met duidelijke informatie De opdrachten en colleges waren aardig verschillend van elkaar, was wennen in het begin.
8    
5    
10    
9 Zonder voorkennis alles te begrijpen.
Docent is enthousiast en houdt de aandacht erbij.
Dia's duidelijk, ook om te leren voor het tentamen.
Oude tentamens op internet te downloaden.
Soms wat afwijkingen van het studieboek.
9 fijne docent, betrekt de studenten op een prettige manier bij de stof. Leuk onderwerp. Veel oefenmateriaal beschikbaar. Best pittig. Boek niet heel goed, wel goedkoop. misschien zou huiswerk wel prettig zijn.
8 Enthousiaste leraar en duidelijke powerpointpresentaties.  
7 Enthousiaste leraar :) Echt niks :) :)
8 Goede, duidelijke lessen. Er zouden wel wat meer standaard voorbeeldvragen in de lessen voorgemaakt mogen worden.
7 - Duidelijke uitleg
- Een typische al dan niet ietwat vreemde manier van lesgeven die de aandacht vasthoudt.
- Geen huiswerk! Dat klinkt misschien wat vreemd maar dat bevordert procrastinatie. The horror!!!
7 De slides zijn niet duidelijk  
8 Veel informatie online Werkcollege opdrachten sloten niet bijzonder goed aan bij het tentamen
8   Sommige software kan beter. Xilinx is slecht.
8 De uitleg van de docent en het materiaal op de site (niet het boek en de powerpoints, wél heel veel tentamens, dictaat en oefenopgaven) zijn zeer goed bruikbaar. In het begin was het erg wennen aan de plotselinge abstracte manier van denken.
8 Docent kan de aandacht van de mensen er goed bijhouden, o.a., met grappige opmerkingen en een 'levendige' manier van praten. Tijd die het duurt voor een tentamen is nagekeken.
8 Heldere uitleg en een geweldige docent. Een aantal van de in het tentamen gevraagde onderwerpen werden (te) snel/weinig behandeld in de lessen (vb. reeks en gesloten formule)
8 Docent is enthousiast en weet productieve colleges op te zetten, zonder dat het saai wordt. Werkcollege is heel fijn, vooral de opgaven zijn een goede oefening. ...
8 - Stof wordt goed uitgelegd in een (voor mij) goed tempo.- Werkcolleges, gelegenheid om stof te oefenen en vragen te stellen.  
8 De opgaven die we oefenden op het werkcollege waren goed. Als in: ze waren niet te moeilijk of te makkelijk. College om 9 uur, dat is lastig te volgen.
7 Erg veel nuttig oefenmateriaal + goede uitwerkingen. Leuke colleges. Te weinig 'blauwe' slides, dingen mogen wat meer 'in het Nederlands' worden uitgelegd, vooral in de dictaten zijn sommige dingen wat te abstract formeel uitgelegd.
7 - Overtuigende, aardige docent
- Behulpzame werkcolleges
- Informatieve, goede dictaten
- Ongeorganiseerde uitwerkingen van de werkcollege opgaven
- Te weinig dictaten
8 Goede aansluiting op Digitale Technieken.  
7 De docent was geweldig! Het gedeelte met de grafen werd snel saai
9 Motiverende sfeer Sommige belangrijke details vielen soms weg (of misschien lette ik niet goed op)
8 De hoorcolleges zijn leuk en interessant De inhoud van tentamens kan soms sterk van elkaar verschillen
8 De humor in de les is fijn. De slides op internet zijn erg handig om terug te kijken. De werkcolleges zijn niet altijd even aantrekkelijk om te komen, doordat het nut ervan niet echt duidelijk was (oefenen, oké, alleen thuis oefenen gaat net zo makkelijk :) )
7    
7 Docent geeft goed les en houdt dtudenten geamuseerd tijdens uitleg. Slides zijn handig tijdens uitleg, los zijn ze onduidelijk.
8 - Docent geeft goed les
- De slides zijn een goede aanvulling
- Werkcolleges waren goed
 
7    
7    
9 - enthousiaste docent
- pepernoten
niet genoeg pepernoten
8 goede slides, boek niet nodig, pepernoten meer eten had een goed iets geweest
8 Zeer aardige en vriendelijke leraar College's om negen uur is te vroeg.
8 Interessant Erg veel nieuwe stof
  Af en toe grapjes maakt het vak nog leuker!  


2012 « -- up -- » 2014