LIACS > For students > Bachelor Bioinformatica > Opbouw studie
headerimg

Opbouw studie

Variant van bachelor Informatica

Informatica en Biologie is een variant van de bachelor informatica. De variant duurt 3 jaar, bestaat uit 180 ECTS en wordt gegeven in Leiden, de Informatica vakken in het Snellius Gebouw en de Biologie vakken in het Silvius gebouw/van Steenis gebouw. Het propedeusejaar, het tweede en het derde jaar vormen samen de bachelor.

Eerste jaar (propedeuse)

Het eerste jaar bestaat uit zeven informaticavakken van totaal 36 ECTS en 6 biologievakken van totaal 24 ECTS. Je eerste jaar wordt afgesloten met een diploma, de zogenaamde propedeuse, welke wordt uitgereikt wanneer alle 60 ECTS (of meer) zijn behaald. Als onderdeel van het Leids Studiesysteem (BSA) moet je in het eerste jaar verplicht minimaal 45 ECTS halen.

Tweede jaar

Het tweede jaar bestaat uit 11 informatica vakken van totaal 45 ECTS en 3 biologievakken van totaal 15 ECTS. Als de propedeuse nog niet is behaald, kan toch verder worden gaan met de vakken uit het tweede jaar. 

Derde jaar

In het derde jaar kies je -naast het volgen van een aantal verplichte vakken- voor wat meer nadruk op de informatica ofwel de biologie. Daarnaast volg je de bachelorklas waarin wordt gewerkt naar het bachelorproject, afgerond met je bachelorscriptie van 15 ECTS.

 

 

 

Last edited on 17 Feb 2017 at 13:07